Apple iMac computer

Ernstig lek in Facetime

Een ernstig lek in FaceTime maakt het mogelijk andere gebruikers af te luisteren zonder dat zij een gesprek aannemen.

Het lek zit in de optie voor groepsgesprekken van FaceTime. Als een FaceTime-gebruiker een ander opbelt, kan hij zijn eigen nummer toevoegen als deelnemer van het groepsgesprek. FaceTime lijkt dan te denken dat het met een groepsgesprek te maken heeft, en laat vervolgens alles horen.

Ook als de ontvanger het gesprek niet aanneemt, kan de beller daarna toch meeluisteren zonder dat de ontvanger dat in de gaten heeft. Meeluisteren was mogelijk zolang de telefoon van de ontvanger bleef rinkelen, wat ongemerkt kan gaan als een iPhone of iPad op stil staat.

Apple is van het lek op de hoogte, en heeft de mogelijkheid tot groepsgesprekken uitgeschakeld. Later deze week brengt Apple een update uit die het lek moet dichten.

Het lek doet zich in ieder geval voor op de nieuwste iOS-versie 12.1.2, ook zijn er gebruikers die het lek via een Mac hebben kunnen misbruiken. De mogelijkheid tot groepsgesprekken werd pas enkele maanden geleden door Apple aan FaceTime toegevoegd.

Het zou zelfs mogelijk zijn om mee te kijken via de camera van de ontvanger, juist als die het binnenkomende videogesprek weigeren, meldt The Verge.

Bron: msn.com

Scroll naar boven