Laptop nodig voor school? Wij geven tips

Op zoek naar een laptop  of Chromebook voor school voor uw kind maar geen idee welk notebook of Chromebook u hiervoor zou moeten kopen?
Lees dan hieronder onze tips en laat u adviseren door de experts van ZEKER Digitaal. Zij helpen u graag bij de keuze voor een
laptop of Chromebook voor school
Bij ZEKER Digitaal heeft u al een perfecte school laptop  van een A merk Windows laptop voor slechts 399 euro. 

Bekijk een selectie van onze actuele laptopvoorraad hier
Voor onze volledige voorraad informeer telefonisch of kom gezellig en geheel vrijblijvend langs in onze showroom.

Schermgrootte

Gaat de laptop of het Chromebook voor school regelmatig mee naar school? Dan is het aan te raden om voor een niet te groot scherm te kiezen. Wij adviseren een scherm van maximaal 15,6″. Het meest ideaal is 14″. Dit formaat is nog prima mee te nemen, wat lichter dan een 15,6″ laptop maar nog wel groot genoeg om bijvoorbeeld met Word en Powerpoint te werken. Liever een super compact model? Dan hebben we schitterende Chromebooks van 11,6″. 

Voor standaard schoolwerk zoals Word, Excel, Powerpoint, internetten en e-mailen is 4gb werkgeheugen voldoende, hoewel tegenwoordig 8gb meer de standaard is. Als de laptop alleen voor school gebruikt wordt is meer geheugen absoluut niet nodig maar meer kan uiteraard ook geen kwaad. Overigens is het werkgeheugen vaak zeer eenvoudig op een later moment nog uit te breiden.

Voor schoolwerk is een Celeron of Pentium processor voldoende. Wel is een ssd dan aan te raden om het systeem te voorzien van wat extra snelheid.  Voor intensiever gebruik raden wij echter een i3 of i5 processor aan. Zeker als op de laptop voor school ook zwaardere toepassingen wordt gebruikt.

ZEKER Digitaal raadt aan om te kiezen voor een ssd. Dit type schijf is een stuk sneller dan de ‘ouderwetse’ harde schijf. Er is vaak wel wat minder opslagruimte beschikbaar in het geval van een ssd. Een ssd heeft diverse voordelen maar de twee belangrijkste voordelen zijn dat het systeem een stuk sneller werkt en het tweede voordeel is dat de laptop een stuk minder kwetsbaar is voor verlies van data. Dit komt omdat een ssd minder gevoelig is voor vallen/stoten dan een harde schijf. Wel zo prettig als de laptop voor school gebruikt wordt en regelmatig mee de klas in genomen wordt.

Gewicht

Accessoires

Zeker als een notebook meegenomen wordt naar school is het gewicht belangrijk. Ons advies zou zijn om een laptop te kiezen die niet zwaarder is dan 1,7kg.

Een goede tas of stevige sleeve voor het transport is een echte musthave.
Daarnaast raad ZEKER Digitaal een goede virusbeveiliging aan. Bijvoorbeeld de virusscanner van Eset. De meest verkochte Eset variant is Eset Internet Security. Deze betaalbare virusscanner is al meerdere keren als beste uit de test gekomen. Onder andere de Consumentenbond heeft deze virusscanner bekroond met de titel “Als beste getest“.

Optioneel kan nog gekozen worden voor een draadloze muis, en een verzekering tegen diefstal en schade. 

Een Windows laptop, een Macbook of toch een Chromebook?

De keuze voor het besturingssysteem kan een lastige zijn. Alle besturingssystemen hebben zo hun voordelen en nadelen. ZEKER Digitaal adviseert om op school te informeren met welk besturingssysteem daar gewerkt wordt. Sommige scholen adviseren een Chromebook, de andere school kiest voor Windows. Aangezien de laptop voor school gebruikt wordt kan het beste gekeken worden naar de voorkeur van de school. Chromebooks zijn over het algemeen zeer betaalbaar (al vanaf 289 euro). Er wordt daarbij volledig in de cloud gewerkt. 

Kom gerust langs voor een geheel vrijblijvend advies.

De aanschaf van een laptop is geen gemakkelijke keuze. Het kost immers al snel een paar honderd euro en er moet weer jaren mee gewerkt worden. Laat u daarom goed adviseren. Wij informeren u graag over de verschillende mogelijkheden, de specificaties en de aanbiedingen. Dit alles onder het genot van een kopje koffie. Bij ZEKER Digitaal in Capelle aan den IJssel nemen we de tijd voor u, dat is ZEKER. 

Scroll naar boven