Wifi optimalisatie; een bedraad en/of draadloos netwerk

Vaak krijgt het netwerk het zwaar te verduren: De één wil de favoriete serie online streamen in 4K kwaliteit, de ander wil zonder vertraging op zijn gamepc online kunnen gamen en daarnaast wil men zonder haperingen naar internetradio kunnen luisteren. En dan hebben we het nog niet eens over je vrienden en kennissen die ook op het netwerk willen. Ondanks deze wensen wil je natuurlijk nog steeds snel internet hebben op iedere plek in het huis. Maar hoe pak je dit in de basis aan?

Wil je meerdere apparaten bedraad aansluiten? Let dan op het aantal ethernetpoorten waar de router over beschikt. Beschik je over een (middel)grote woning? Dan kan het handig zijn om het draadloze signaal uit te breiden door gebruik te maken van een access point, wifi versterker of (wifi) powerline adapter.

Deze en andere producten vind u terug in de webshop van Digitotaal.

Wifi access point voor stabiele wifi verbinding
Wifi router voor stabiele wifi verbinding
Wifi versterker voor stabiele wifi verbinding

Access point

Een access point breidt het draadloze signaal van je router uit via de netwerkkabel. Het access point moet hiervoor namelijk bedraad worden aangesloten op de router. Dit is zowel de kracht als de zwakte van het access point. Doordat het signaal via de kabel verstuurd wordt vindt er namelijk geen verlies in draadloze snelheid plaats en is het signaal zeer stabiel. Het nadeel is dat je hiervoor wel een kabel zult moeten trekken.

Router

Om al je netwerkverkeer in goede banen te leiden heb je een router nodig. Welke router voor jou het meest geschikt is hangt af van je wensen. Zit je met veel apparaten tegelijkertijd online te streamen en gamen? Kijk dan naar een router die hoge draadloze snelheden ondersteunt en gebruik maakt van meerdere wifi-banden.

Wifi versterker

Een wifi versterker – ook wel range extender of wifi repeater genoemd – breidt evengoed het draadloze signaal van je router uit, maar doet dit draadloos. Om hier optimaal van gebruik te maken moet de wifi versterker wel op de juiste afstand van de router geplaatst worden, anders kan het apparaat geen signaal oppikken en versterken. Het minpunt van een wifi versterker is dat de draadloze snelheid altijd gehalveerd wordt.

Multiroom wifi voor stabiele wifi verbinding
Wifi powerline adapter
Mifi hotspot overal wifi dankzij deze mifi hotspot

Multiroom wifi

Heb je geen zin in kabels of om losse apparaten op elkaar aan te sluiten, kijk dan naar de alles-in-één oplossing: Multiroom Wifi. De set-up van een multiroom wifi systeem bestaat uit meerdere ”stations” die constant met elkaar in verbinding staan en jouw apparaten automatisch met het sterkste netwerk verbinden. Zo ontstaat er zonder bekabeling een compleet dekkend wifi netwerk en behoren dode zones op de zolder of de badkamer tot het verleden. Bovendien treedt er bij Multiroom Wifi oplossingen, in tegenstelling tot wifi versterkers en powerline adapters, geen verlies van snelheid op.

Powerline

Een powerline adapter of homeplug maakt van ieder stopcontact in je woning een netwerkaansluiting. Deze apparaten zorgen ervoor dat je netwerk via het stroomnet van je woning loopt. Lange kabels trekken is hierbij dus overbodig. Er bestaan ook powerlines die daarnaast nog een wifi hotspot kunnen opzetten. Powerline adapters werken enkel in kits van 2 stuks of meer, maar zijn gelukkig eenvoudig uit te breiden met losse adapters.

Mifi

Creëer op iedere locatie je eigen wifi-hotspot met een mobiele wifi (mifi) router. Met dit handige apparaat ben je niet meer afhankelijk van het internet in de buurt en kun je met al je apparaten genieten van een snelle en stabiele verbinding. Ideaal voor wanneer je in het buitenland of onderweg bent. Je hoeft alleen de juiste SIM-kaart in de router te stoppen en daarna maak je gebruik van het netwerk van je provider.

 

Hulp nodig bij het verbeteren van uw wifi of netwerk?

Neem dan snel contact op met ZEKER Digitaal. Wij helpen u graag bij het opzetten van een stabiel wifi netwerk.

Scroll naar boven