Gratis tips om uw computer te versnellen

Er zijn verschillende oorzaken waardoor een computer/notebook langzamer wordt en soms kan het lastig zijn om de oorzaak te achterhalen. Is uw computer ineens (van de één op de andere dag) trager geworden dan ligt de oorzaak vaak bij de software. Zo kan het zijn dat bijvoorbeeld door een Windows update het systeem ineens trager is gaan werken maar het kan ook zijn dat u nieuwe software geïnstalleerd heeft en dat sinds die tijd het systeem langzaam geworden is. In dit geval helpt het vaak om de update terug te draaien of de software te verwijderen en opnieuw te installeren.

Niet alleen auto’s hebben regelmatig onderhoud nodig, ook uw computer zal zo nu en dan eens nagekeken moeten worden. Tijdens de computer APK wordt de algehele staat van de computer gecontroleerd. Er wordt op virussen gecheckt (en gelijk verwijdert indien deze zijn gevonden), het register van Windows wordt opgeschoond en de hardware zoals harde schijf, geheugen en voeding worden op hun werking gecontroleerd. Eventuele problemen worden op deze manier vroegtijdig opgemerkt en kunnen worden herstelt nog voordat u er hinder van ondervindt. 

Checklist

  • Controleer de recent geïnstalleerde software
  • Zorg dat de computer gecontroleerd wordt op virussen en malware door een goede en betrouwbare scanner
  • Controleer de computerspecificaties en kijk of hier mogelijkheden zijn om te upgraden
  • Overweeg een upgrade van harde schijf naar ssd.
  • Overweeg een onderhoudsbeurt uit te laten voeren.

Controleer op malware

Een van de mogelijke  oorzaken dat uw computer langzaam geworden is, kan zijn dat er malware zoals virussen op uw pc zitten. Om dit uit te sluiten adviseren wij een scan uit te voeren op uw pc door een goede en betrouwbare virusscanner. Een goede virusscanner is bijvoorbeeld Eset. Op de website van Eset is een gratis probeerversie te downloaden. 

Overweeg uw computer te upgraden

Is na het controleren van recent geïnstalleerde software en updates en na het uitvoeren van een virusscan de computer nog steeds traag? Dan kan het upgraden van uw computer nog een uitkomst zijn. Gedacht kan worden aan het uitbreiden van het werkgeheugen. Voor enkele tientjes zorgt u met deze upgrade ervoor dat uw pc sneller wordt.

Heeft uw pc nog een ‘gewone’ harde schijf? Dan kan u een aanmerkelijke verbetering merken als u ervoor kiest om de computer te upgraden door de harde schijf te vervangen voor een ssd (solid state drive). Uw computer start dan ineens in enkele seconden op en ook tijdens het werken zal u een grote verbetering merken. Daarnaast is een ssd zeker voor een laptop aan te raden omdat een ssd bestand is tegen vallen en stoten. Kiest u ervoor om uw schijf te (laten) klonen naar de ssd? Dan blijft alle data en programma’s gewoon behouden. 

U kunt ervoor kiezen om zo’n upgrade zelf uit te voeren, maar u kunt het uiteraard ook door de professionals van ZEKER Digitaal laten doen.

Arbeidskosten plaatsen ssd en klonen data

Gemiddelde kosten 128gb ssd
Gemiddelde kosten 256gb ssd
Gemiddelde kosten 512gb ssd

€ 49,00

€ 55,00
€ 75,00
€ 99,00

Let op! prijzen zijn indicatief en kunnen in de loop van de tijd wijzigen/wisselen

Neem contact op met ZEKER Digitaal voor hulp bij het versnellen van uw computer

Geen tijd of zin om naar ons te komen? Wij bieden een Gratis haal- en brengservice aan,

Scroll naar boven