Goedkope telefoonreparaties, waarom het soms tientallen euro’s verschilt

U loopt over straat, met de handen vol en dan gaat ook nog eens die telefoon. Geïrriteerd probeert u uw telefoon uit de broekzak te halen, maar dan gaat het mis *PATS* toestel op de tegels, scherm kapot. Gefrustreerd gaat u op zoek naar de goedkoopste telefoonreparateur en tot uw verbazing ziet u dat hier soms tientallen euro’s verschil in zit. Hoe kan dit?

Anders dan u mogelijk denkt komt dit niet doordat de ene reparateur veel meer wilt verdienen op de reparatie dan de andere reparateur. Het verschil zit in het kwaliteitsverschil van het scherm. Zeker in het geval van iPhone schermen is er veel kwaliteitsverschil. Dit komt omdat Apple de onderdelen niet vrijgeeft en alle zelfstandigreparateurs, met uitzondering van de officiële Apple Care reparatiestores, met imitatieschermen werken. Niet omdat zij niet willen werken met de originele schermen maar simpelweg omdat Apple de onderdelen niet aanbiedt.

Ieder persoon en iedere onderneming die u vertelt met nieuwe originele Apple schermen te werken is slecht geïnformeerd of liegt recht in uw gezicht. Dit is simpelweg niet mogelijk.

In het geval van iPhone schermen is er onderscheidt te maken uit verschillende kwaliteiten. Enkele van deze kwaliteiten staan hieronder. Er zijn allerlei verschillende benaming voor maar in hoofdlijnen zijn dit de schermtypes:

Refurbished schermen

Refurbished schermen zijn schermen die van een ander toestel afkomstig zijn. Hier wordt dan de glasplaat vervangen en het scherm krijgt een kwaliteitscontrole om na te gaan dat het scherm nog op de juiste manier functioneert. Deze schermen zijn goedkoper dan nieuwe. Het grote nadeel is dat na verloop van tijd de glasplaat los kan laten. Bovendien is het scherm reeds langere tijd in gebruik geweest (en niemand weet hoe lang al). Het risico dat op korte termijn problemen ontstaan is aanwezig

High Copy

Een tweede kwaliteit is de High Copy kwaliteit. Dit zijn schermen die sterk lijken op de originele iPhone schermen, echter wordt hier vaak gekozen voor goedkopere onderdelen wat veelal ten koste gaat van de kwaliteit van het scherm.

OEM Original

Als laatste zijn er nog OEM Original schermen. Dit zijn originele lcd schermen, originele onderdelen en deze schermen komen veelal uit dezelfde fabriek als waar Apple de schermen bestelt. Het verschil zit hem erin dat deze schermen niet als officieel Apple scherm verkocht mogen worden. Kwalitatief komen deze schermen kwalitatief echter het dichtst bij het originele iPhone scherm.

Samsung schermen

Bij Samsung telefoons is het een ander verhaal. Daar is het gewoon mogelijk om originele schermen te leveren. Het is bij Samsung ook bijna niet mogelijk om imitatieschermen geleverd te krijgen. Er zijn echter wel bedrijven die er soms voor kiezen om de glasplaat van gebruikte schermen te halen en er een nieuwe op te plakken. 

Verzekering

In sommige gevallen worden de kosten voor reparatie gedekt door uw inboedelverzekering of aansprakelijkheidsverzekering. Is uw smartphone stuk gegaan op vakantie dan zou u kunnen kijken of de kosten gedeclareerd kunnen worden bij uw reisverzekering. Daarnaast kan het natuurlijk zijn dat u een extra verzekering voor uw telefoon heeft afgesloten. In zo’n geval adviseren wij eerst met die verzekering contact op te nemen.

ZEKER Digitaal werkt uitsluitend met de hoogste kwaliteit onderdelen. Uw telefoon kapot? Laat u door ons adviseren.

Is uw telefoon kapot? Zoek niet verder en laat u verbazen door de kwaliteit en service van ZEKER Digitaal. Afspraak maken is niet nodig. Neem contact met ons op voor meer informatie

Scroll naar boven