Laptop reparatie Capelle aan den IJssel

Back 2 School, dé periode voor het aanschaffen van een notebook

Je zit al maanden of misschien zelfs jaren op te hikken tegen het kopen van een laptop. Geen idee wat je nodig hebt, waar je op moet letten en om nog maar te zwijgen over het overzetten van de gegevens van de oude computer naar de nieuwe laptop. Al die aanbiedingen en acties zijn leuk maar wat is nu echt een goed notebook waar je weer jaren mee vooruit kan en hoe zorg je ervoor dat al je gegevens netjes over gezet worden op de nieuwe laptop?

Duurder is niet altijd beter

Hoewel je zou denken dat duurder altijd beter is hoeft dit voor een notebook zeker niet te gelden. Tuurlijk zal een duurder notebook hogere specificaties hebben maar heb je dat wel echt nodig voor de werkzaamheden waar het systeem voor gebruikt gaat worden? 

Een laptop die geschikt is voor schoolwerk (Powerpoint, Word, internetten en emailen) is er al vanaf € 299,00. Wil je een laptop met wat meer capaciteit of maak je naast de ‘standaard’programma’s ook gebruik van zwaardere toepassingen zoals AutoCAD of wil je er misschien ook op gamen? Dan is een krachtiger notebook wel aan te raden.

Achterhaal wat je echt nodig hebt

Alvorens te beginnen aan de zoektocht naar het ideale notebook is het aan te raden om eerst goed in kaart te brengen waar je de computer precies voor wilt gebruiken en welke specificaties het notebook moet hebben daarvoor. 

ZEKER Digitaal kan je helpen bij het inventariseren en adviseren aan welke specificaties het notebook moet voldoen.Wil je bijvoorbeeld een klein notebook zodat deze handzaam is en makkelijk overal mee naartoe kan of is een groter scherm misschien toch handiger omdat je veel met spreadsheets in Excel werkt. Allemaal dingen waar ZEKER Digitaal samen met jou voor kan kijken.

Neem je tijd

Niets zo irritant als onder druk moeten beslissen. Onze tip: doe dat dus ook niet. Neem je tijd, kijk rustig rond, laat je adviseren door de medewerkers van ZEKER Digitaal uit Capelle aan den IJssel of in een andere winkel maar wat je ook doet… maak je keuze goed.

Meer tips nodig?

We hebben een interessant blog geschreven waar de diverse onderdelen van een laptop worden besproken en waar je precies op moet letten bij de aanschaf van een notebook. Bekijk dit blog hier.

Scroll naar boven